Stærkt, Herning!

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/23123236

Ovenstående link henviser til en artikel i avisen Metro Express, som fortæller at Herning nu giver unge under 25 år mulighed for gratis kondomer og rådgivning. Det gør mig simpelthen så glad! Det er lige netop det her mit hjerte banker så hårdt for; vi skal hjælpe og passe på vores unge. Jeg møder mange unge som ved rigtig meget om sex og som har et meget farverigt sprogbrug om emnet. Til gengæld har de selvsamme unge mennesker ikke et udpræget realistisk blik på sex, og desværre endnu mindre kendskab og realisme i forhold til deres egen seksualitet.

I min hovedopgave og fremtidige praksis, arbejder jeg med unge ud fra en lidt opdateret udgave at "kondom på banan"-metoden. Det er rigtig vigtigt at vores unge er trygge ved brugen af prævention, men det er endnu vigtigere at det er formidlet på en måde, hvor de unge oplever at blive mødt i øjenhøjde - ellers forplanter den nye viden sig simpelt hen ikke optimalt.

Det tror jeg, faktisk, er et lige så vigtigt tema, som prævention og generel seksuel opdragelse, at vi voksne er komfortable i mødet med de unge i forhold til at guide rundt i den seksuelle jungle.

Jeg har i forbindelse med min hovedopgave tilbudt en masse skoler (i første omgang her i Nordjylland) at få besøg af mig, for at holde et oplæg for deres udskolingsklasser, og forhåbentligt også inspirere skolens ansatte til en mere åben dialog om seksualitet. (Del meget gerne budskabet!)

Det er et drømmescenarie for mig at min fremtid er en skøn blanding af coaching gennem individuelle konsultationer i egen praksis, workshops og supervision for lærere og pædagoger ude på skolerne og vigtigst undervisning for unge mennesker.

Vigtigst af alt, jeg glæder mig til at møde dig!