Jeg mener det faktisk. Jeg mener virkelig at seksualundervisning er verdens vigtigste fag!


I må ikke komme og bilde mig ind at I kan få en pubertetsramt teenager til at lave en matematik aflevering eller en læselig dansk stil, hvis livet byder på kærestesorger eller identitetskrise? I hvert fald, er resultaterne af ovenstående faglige forpligtelser ofte stærkere, hvis vi voksne omkring de unge også kan favne deres følelsesliv. 

På sexologiskolen skrev jeg speciale om seksualundervisningen og fik jeg mulighed for at undervise flere hundrede udskolingselever. Jeg fik et nuanceret og ærligt billede af situationerne ude på skolerne - faktisk, så bekræftede de ofte det jeg selv havde set, da jeg arbejdede som pædagog i folkeskolen; at vi har lidt bøvl med faget, da det fra politisk side er defineret en smule diffust. 

Seksualundervisning er et obligatorisk fag i folkeskolen, men der medfølger ikke timer til dette fag. Altså, står mange lærere med en forvirring over hvor faget så hører til henne, og hvornår undervisningen så skal puttes ind i skemaet (læs: hvilken anden times skal tiden tages fra?!). Det forstår jeg godt. Det er sgu noget rod. 

Jeg ved at Sex og Samfund kæmper med næb og klør for at få lovforslag igennem vedrørende seksualundervisning, både for undervisning af kommende lærere på seminariet og tydelighed omkring hvordan det skal foregå ude på skolerne. Men som med så meget andet politisk, så blev Rom jo ikke bygget på én dag.

Og indtil den gør, så er der heldigvis hjælp at hente. Hos mig. 

Faktisk kan den se ud, næsten lige som du ønsker det. 

Til foråret '18 kan du lokke din leder til at sende dig på kursus hos mig og dygtige Julie fra Sexualisterne Aalborg afd., så du føle dig endnu bedre rustet til at varetage seksualundervisningen, og få en masse konkrete fif til at implementere elementer fra seksualundervisningen i de andre fag, så de på den måde ikke står med følelsen af at have forsømt hverken matematik eller seksualundervisning når skoleåret er omme. Dette er et meget bæredygtigt valg for din skole og din leder, da du kommer hjem med en viden hele teamet har gav af og I kan bruge redskaberne mange år frem. Sig det til din leder! :-)

 

Jeg kommer også meget gerne ud og besøger din klasse, og varetager undervisningen. Giv mig et kald, så skræddersyer vi nogle moduler, der passer til dine elever. 


Du må også ringe, hvis du har lyst til at benytte dig af ung-til-ung formidling. Jeg er projektkoordinator for Sexualisterne - og jeg sender meget gerne mine unge ud til jer, så de kan få en god snak med dine elever, fuldstændig i øjenhøjde. Læs mere her: 

http://www.ungdomsringen.dk/det-sker/netvaerk/sexualisterne