Terapeutisk massage adskiller sig fra den traditionelle fysiurgiske massage fordi den fokuserer på kroppen som helhed.

Hvor den fysiurgiske arbejder dybt og lokalt på en eventuel skade, skaber den terapeutiske massage en helhed og starter kroppens egne processer for helbredelse af fx spændinger i nakke og skuldre.


Vores verden er overvældende hurtig i dag, og de færreste af os giver vores nervesystem mulighed for rigtig at restituere oven på en lang dag med stimuli og indtryk. Selv når vi lægge ros på sofaen om aftenen med henblik på afslapning, oplever vi hurtig stimuli i form af tv, mobiltelefoner eller ipads. Og sådan er vores moderne verden jo, men det kræver altså at vi bliver bedre til selv at skabe et rum for komme ned i gear, rolig stimuli og få løsnet op for noget af det skidt der har samlet sig i vores krop næsten uden at vi har nået at registrere det.

Når du får en massage, genopbygger din krop de kræfter som skal hjælpe kroppen med at forbedre kredsløb, reducere stivhed i musklerne og lindre ledsmerter. Regelmæssige behandlinger med terapeutisk massage vil styrke kroppen og psyken, hvilket giver kroppen mulighed for at bruge sin egen iboende kemi til at forebygge spændinger og syreophobninger, der eller måtte opstå på grund af stress og andre svagheder eller udfordringer i kroppen.

Regelmæssig massage, hvor der bliver løsnet op for stive muskler, og hvor blodcirkulationen bliver stimuleret kan lette smerter fra for eksempel sportsskader, hovedpine og gigt, hvilket faktisk kan reducere forbruget af smertestillende medicin. I et studie fra 2003 så man, at massage mod rygsmerter mindskede behovet for smertestillende medicin med 36 procent. Det, mener jeg er et af de stærkeste argumenter for at benytte massage ved smerter i kroppen. Kroppen er en fantastisk maskine, som kan klare rigtig mange af de udfordringer vi oplever, hvis vi giver den tiden og opmærksomheden til det.

Når det kommer til at bekæmpe stress, angst eller depression, som alle er kategoriseret ved for højt niveau af stresshormon i kroppen over for lang tid, kan en jævnlig massage også have en effekt. Her skal vi igen have fat i vores iboende "kemi-fabrik" og se på hvilke hormoner der kan have en effekt på de fysiske og psykiske smerter vi oplever når vi lider af ovenstående.

Efter at have gennemgået flere massagestudier, konkluderede Touch Research Institute, der hører under University of Miami School of Medicine, at massage virker lindrende på angst og depression ved at påvirke kroppens biokemi. Bl.a. har man undersøgt niveauerne af stresshormonet kortisol hos 500 personer med stressrelaterede problemer, og der kunne man se, at massagen sænkede niveauet med op til 53 procent, og samtidig steg niveauet af neurotransmitterne serotonin og dopamin, der kan reducere stress. Man har også set, at brystkræftpatienter, der fik massageterapi, følte sig mindre deprimerede og vrede og havde mere energi.

Professionel terapeutisk massage vil bringe balance i muskulaturen, stimulere kredsløb og blodcirkulation ved at følge den venøse blodstrøm til hjertet og hjælpe kroppen af med affaldsstoffer, hvorved blodtrykket sænkes og iltprocenten i vævene forhøjes med forøget velvære som resultat.

Muskulære spændinger kan forårsages af både fysiske og psykiske belastninger. Stress og spekulationer kan giver et meget overfladisk åndedræt hvilket desværre nedsætter iltningen af blodet og musklerne får begrænset næring. Et overfladisk åndedræt giver aktivitet i de øvre bryst- og skuldermuskler, og sammen med det iltfattige blod sætter det sig som spændinger i hele skulder – nakke – brystregionen. De muskler er forbundet med sener omkring vores kranie og ansigt, og derfor oplever mange også spændingshovedpine, ømhed i spændte kæber eller smerter omkring øjnene.

Når du lægger dig på briksen hos mig, er din vigtigste opgave faktisk bare at forsøge at være tilstede, nyde tiden for dig selv og trække vejret dybt. Men du skal ikke være noget, du skal ikke kunne noget særligt. Mange undskylder for at have glemt at barbere ben, eller hvis I falder i søvn og kommer til at snorke lidt – og det er simpelthen så vigtigt for mig at sige: jeg dømmer dig ikke. Jeg tænker ikke noget om dig, mens du er hos mig. Jo, jeg tænker at jeg vil gøre mit ypperligste for at sende dig af sted efter endt behandling med en følelse af velvære efter en tryg behandling.Stærk udvikling v/ Kathrine Hoberg
Hadsundvej 20, 9000 Aalborg

Telefon: 60247280
Email: staerkudvikling@gmail.com